Follow my blog with Bloglovin
top of page

Bøkene du bør lese i høst

Med strømpriser som går amok og kaldere tider i møte er det bare en ting gjøre. Kryp opp i sofaen med det varmeste teppe du har og denne bunken med bøker.

Med ett fjell av nye bøker som blir sluppet hvert år så går en ikke tom for lese stoff, tvert i mot her er det noe for en hver interesse.

Nå er vi så allsidige her i redaksjonen vår at noen elsker bøker i papirform, noen sverger til lydbøker å har andre lagt sin elsk på digitale bøker.

Det leses bøker på norsk og engelsk, men vi har valgt å legge ut bøkene som vi vet du får tak i med norsk oversettelse i de fleste lokale bokhandlere.

Her er noen av de beste bøkene i alle fasongene vi har lest til nå 2022.Kaffelatte, cookies and a audiobook from House of Samayo
Nybakte kjeks, kaffe og lydbok. Kvelden er reddet.

Å vanne blomster om kvelden av Valérie Perrin

SkjønnlitteraturVerdens vakreste bok. Tårene trillet, og kleenex boksen var tom før boken var ferdig lest.


Her blir du kjent med Violette, den stillferdige gravlundsvokteren i den franske byen Bourgogne. Her steller hun gravstøttenr, planter og blomstene. Hun vet historiene om gravene, om menneskene og sjelene. Menneskene som kommer innom kjøkkenet hennes, noen bare for og snakke. Andre for gråte over kaffe, portvin eller bare for stillhet.

Hun hjelper andre med sin sorg men har også sin egen sorg, sin sorg over sin savnede ektemann og datter, sin egen ensomhet. Tiltross for at hun har mennesker rundt seg. Hver år unner hun seg en uke vekk fra gravstøtter, vekk fra sørgende mennesker, en uke ved den franske kysten der hun svømmer i havet.

Ekteskapspakten av Michelle Richmond

Thriller

Denne boken slet vi med og legg fra oss, hvem er det som narrer hvem her?

Hvem er det som har rett? Denne boken overrasker deg side etter side. Og tvister hjernen din om igjen for hvert kapitel du leser.

Ekteskapspakten handler om Nygifte Alice og Jake som får tilbud om å bli med i en hemmelig klubb, Pakten. Paktens mål er å hjelpe nygifte til et lykkelig og langt ekteskap.

Hemlighetskremeriet rundt klubben, alle reglene, som å alltid ta telefonene når ektefellen din ringer, planlegg turer/reisene sammen og andre små regler er en av de mange tingene Alice og Jake blir fascinert.

Helt til en av dem ubevist bryter en av reglene. Det først da det egentlig går opp for dem hva slags papir de har skrevet under på. Det er nå deres nye liv begynner under paktens grep.

Pakten, ekteskapet, er noe man forplikter seg til for livstid. Men vil Pakten dem egentlig godt? Og ikke minst, kan de stole på hverandre?

Gjeste listen av Lucy Foley

Thriller


Er du klar for årets bryllupsfest? En fest du sent vil glemme.


Utenfor den irske kysten på en øy skal århundrets bryllupsfest foregå mellom en superkjekk tv kjendis og den smellvakre magasinredakdøren. Alt er planlagt ned til hver minste detalj, kjolene, maten og stedet.

Absolutt alt er helt perfekt, bortsett fra været, som trekker opp til storm.

Og med stormen kommer sjalusien, misunnelsen og hevnen. Hvem ute etter å ta hvem? Hva vil de? Og ikke minst hvem blir igjen..

Lucy Foley leverer igjen en neverpirrende thriller...


Det ender med oss av Colleen Hoover.Skjønnlitteratur


Denne boken var vanskelig å legge vekk. Og er en tanke vekker av en bok, samtidig er den fylt med kjærlighet og klokskap.


Lily Bloom sin barndom var tøff med en voldelig far som nektet henne besøk av venner. En far som stadig banket hennes mor. Lilly lovet seg selv at hun aldri skulle ende opp i samme situasjon som moren.

Med en drøm og pågangsmot etter endt skolegang, førte henne til Boston der hun mot alle odds åpner en blomsterbutikk. Livet smiler og er godt.

Så da hun møter hjernekirurgen Ryle Kincaid er livet komplett, og nesten for godt til å være sant.


Men etter en skremmende hendelse, må hun revurdere alt ved livet og forholdet sitt, og da plutselig hennes første kjærlighet Atlas fra barndomsbyen Main dukker opp, vakler alt Lily har bygget opp sammen med Ryle.

Mitt livs store kjærlighet av Rosie Walsh

Roman


Pageturner denne har vendinger som ikke engang ihuga leserehester vil være i stand til å forutsiEmma elsker ektemannen Leo og datteren deres Ruby. Hun er villig til og gjøre alt for dem. Men alt hun har fortalt dem om seg selv er en løgn.


Hun hadde sluppet unna med løgnene, hadde det ikke vært for Leo sin jobb. Leo er en nekrologskribent og Emma er en kjent marinbiolog.

Når hun blir rammet av en alvorlig sykdom, takler Leo det ved å gjøre på den eneste måten kan kan – å undersøke alt og skrive nekrologen om sin kone Emmas liv. Men når han begynner å oppdage bit for bit av sannheten, oppdager han at kvinnen han elsker ikke eksisterer. Til og med navnet hennes er ikke en gang er ekte.

Men når de aller mørkeste hemligehtene i Emmas fortid blir revet opp, må hun på en eller annen måte overbevise Leo at hun virkelig er kvinnen han alltid har trodd hun var og er. . .

Men først må hun fortelle ham om den andre store kjærligheten i livet hennes.

댓글


bottom of page