Follow my blog with Bloglovin
top of page

Hvor vanskelig er det egentlig?

Dette burde vært det mest bortkastede temaet å skrive om, men gang på gang så er det det viktigste. Og denne gangen er det av med silkehanskene.


For det viser seg hver år at det er tusenvis av kvinner som dropper lege timen. Ja for vi snakker om det de bitte små 15 minuttene hos legen / gynekologen.


Til deg som dropper den timen, til deg med de tusen unnskyldingene for å ikke ta celle prøven. Er du klar over at det er en super egoistisk handling?

Er det slik at du dropper de 15 minuttene for å slippe ubehaget?

Har du tenkt over konsekvensen dersom det blir oppdaget kreft?

Har du tenkt over hvor mange timer, uker og år du skal bruke av din tid til kreft behandling i stedet for kvalitetstid med dine kjære?

Bruk 15 minuttet av din tid hvert 3 år og spar deg og dine nærmeste for mye bekymringer. Ja, det er litt ubehagelig. Men ingenting til sammenligning med hva cellegift og strålebehandling for underlivskreft er. Du finner link med mer info fra Helse Norge nederst på siden eller trykk her


Ta den telefonen nå, bestill den timen.... om ikke for deg, gjør det for dem du er glad i. Ta vare på helsen !


Kvinne ben med med ulltøfler på
Vi er alle forskjellige, og sånn vil det alltid være. Ta nå vare på den kroppen du har fått


Forberedelse før prøvetakning

  • Celleprøven skal ikke tas under menstruasjon.

  • Unngå samleie de siste to dagene før celleprøven.

  • Ikke bruk tampong de to siste dagene før celleprøven.

  • Unngå bruk av vaginale kremer, geléer eller andre vaginale medisiner de siste to dagene før prøvetakningen. ( kilde: HelseNorge )Tipsene som gjør timen hos legen / gynekologen lettere


  • Våtservietter - da får du en kjapp fresh up før du hiver i stolen

  • Lette ben klær slik at en får dem lett av og på. Mindre tid på lege kontoret

  • Ha klar en ren truse i en liten pose med en truseinnlegg ferdig festet i trusen, da slipper du og ta på den gamle trusen og ikke minst du har ditt egen favoritt merke i truseinnlegg framfor legenes billig merker. Og du sparer tid.

  • Ta med ei venninne, det er faktisk lov
Her finner man mer utvidet informasjon om celler prøver av livmorhals, anbefalt at alle leser dette: https://www.helsenorge.no/sykdom/kreft/celleprove-av-livmorhalsen
Comments


bottom of page