Follow my blog with Bloglovin
top of page

Hva er boligstyling?

Det er ikke så ofte vi kjøper og selger bolig. Dette er en stor begivenhet i livet vårt og vi legger nede mye penger og mange år med nedbetaling for å sikre oss selv og våre barn et godt hjem. Når vi da skal selge vår bolig er det mye følelser knyttet til dette, samt et ønske om å få mest mulig penger for huset.For å sikre en effektiv og sikker bolighandel bruker man fagfolk. Du bruker takstmann, eiendomsmegler og nå også boligstylist.

En boligstylist sørger for at gjennom riktig styling fremheves boligen sterke sider. Man setter boligen i en pen, nøytral strand, for å sikre at interessenten selv kan lett se seg selv bo der. Boligen skal ikke bare være fin til visning, men også være dekorativ på bilder."Personlige eiendeler, bilder og alt av affeksjonsverdi fjernes - dine minner selger ikke og det kan være vondt for mange å høre."
Mange har i dag stor sans for design og styling og tenker at dette fikser de selv. Andre har ingen interesse for dette har ikke noe forhold til hva som gjør en bolig mer attraktiv for andre. Slik boligmarkedet har utviklet seg de siste årene har en det vist seg at en godt stylet bolig, med gode bilder, gir flere treff på Finn.no og flere potensielle kjøpere til visning. Som igjen øker sannsynligheten for flere som kan delta i en budrunde. Stadig flere leier inn en konsulent for å gjøre hele eller deler av stylingsjobben, da konsulenten vet hva som lønner seg og hvordan det blir seende best mulig ut.

Hva koster boligstyling?


En enkel konsulent veiledningstime hvor du får råd og tips koster 1500,-

Skal du ha en full styling med leie av møbler, pynteting, kunstbilder vil prisen ligge fra 20 000,- og oppover. En stor enebolig som krever møbler og pynt til alle rom kan komme opp i en høyere prisklasse.

Delstyling som krever mindre møbler, litt pynt og noe kunst vil ligge fra 10 000,-


Blomster til fotografering er ikke inkludert, men fikses mot et lite tillegg i prisen.


Prisene kan variere noe da det avhenger av selve prosjektet og hvor mye som kreves av møbler, pynt og kunst - samt veiledning til kunden.


Leie av møbler er inkludert i prisen, dersom leie må forlenges, vil det tilkomme et tillegg i prisen."

The details

are not the

details,they

make the

design

"

- Charles Eames


 


Hva må du gjøre før visning?


Jeg får alltid spørsmål fra selger om hva de må gjøre før salg, og her følger en liste som jeg sier til alle:

  • Rydd skikkelig og fjern alle personlige gjenstander. Husk også å rydde i boder og i garasjen.

  • Fiks småting - sparkle hull etter bildefester, mal dørkarmer, fest løse ledninger, og lignende.

  • Tenk på hvem målgruppen er: Er det barnefamilier, så fremhev barnerommet, og er det godt voksne så dekk opp til et flott middagsbord i spisestuen.

  • Tenk at visningen begynner utenfor døren og sørg for at inngangspartiet er innbydende og pent. Ikke glem å rydde uteområdene, enten det er en hage eller balkong.

  • Rydd kjøkkenet og la folk til å få lyst til å lage mat der, og rydd vekk kjøkkenmaskinene.

  • Fyll på med planter. Blomster og planter gjør seg godt på bilder og skaper en harmonisk og lun følelse. Men ikke overdriv.

  • Vask skikkelig før visning. Det skal dufte rent når potensielle kjøpere kommer.

  • Pass på at det er varmt i huset eller leiligheten. Skru gjerne opp varmen, tenn i peisen og tenn levende lys.


Lønner det seg å bruker stylist?


Jeg startet mine første oppdrag ved at jeg ble kontaktet av megler når de slet med å få solgt objekter som var "umulig" å selge. Snakker du med en eiendomsmegler er de ikke i tvil om at boligstyling både hever prisantydning og salgssummen. Dette er jo noen av grunne til at det i dag finnes stadig flere bolig stylister på markedet. For boligeier kan det være vanskelig både å vite hva som er smart å gjøre, med tanke på hvilket inntrykk man får av bildene som tas, og det kan være vanskelig å selv se hva som bør gjøres. Det kan derfor være smart å i det minste bruke en konsulent for å få tips og råd, og så heller etter dette se hvor mye man videre ønsker hjelp til eller velger å gjøre selv.
Noe du lurer på?


Hos House of Samayo får du et tett samarbeid mellom stylist og fotograf.

Er du usikker på hva du skal gjøre? Ta kontakt for en drøs på telefonen og se om vi kan finne en løsning for deg.


Veronica, 92244212
Comments


bottom of page