Follow my blog with Bloglovin
top of page

Chia pudding

Enkel chia pudding som smaker godt og er godt for magen


En sunn mage er godt for helsen


For deg som er plaget med fordøyelsen, kan det være greit å vite at chia er en veldig god kilde til fiber; de er slimdannende i tarmen og kan fremme fordøyelsen hos både deg med forstoppelse (husk å få i deg nok væske!)og for deg som sliter med løsere mage. Ref. Bramat.no
Chia pudding er super enkelt å lage og du finner etterhvert ut som er din favoritt. Noen foretrekker å lage den med kokosmelk, andre med youghurt eller bare med melk.

Selv har jeg funnet ut at det å blande melk og yoghurt er min favoritt.


Dersom du vil ha den søt regulere du det med honning eller annet søtningsmiddel. Selv er jeg ikke så glad i det veldig søte. Jeg synes det er nok med friske bær på toppen, men litt maple sirup balanserer det syrlige og gir en rund smak til yoghurten.

Dersom du synes den ikke ble søt nok, så hell over honning når du spiser chia puddingen. Honning er jo både sunt og godt sies det:)


 

Ingredienslisten

  • 2,5 dl naturell yoghurt

  • 1,5 dl melk

  • 0,5 dl chia frø

  • 2 ss maple sirup/ eller honning

  • Litt vanilje sukker om du trenger mer søtt


La oss komme i gang


Bland sammen alle ingrediensene.


Det tar litt tid før chia frøene blander seg inn med melken og yoghurt. De vil synke nedover. Jeg har derfor alltid bollen stående på kjøkken benken en stund og går og røren i den med jevne mellomrom. Ettersom jeg ser at puddingen begynner å sette seg helle jeg røren over i noen glass, men passer på å ha rom for både frukt og granola på toppen. Det er jo selve snopet av maten.


Så er det bare å sette kaldt i kjøleskapet i 4-6 timer.


Aller helst kan den stå kaldt i kjøleskapet til neste morgen. Så er det bare å nyte nydelig chia pudding med bær og granola.

 Håper dette smaker!


Klem fra Vero & LenaComments


bottom of page